Auteur Dinners præsenterer: Olsen Bandet på Sporet

07 feb

Dato

07.02.2019, 18:00 til 21:30
Filmvisning med efterfølgende middag og debat med forfatter Christian Monggaard.

Olsen Banden fylder 50 år i år, og i den anledning inviterer Auteur Dinner, Prismen og Øens Spisested til filmvisning af "Olsen Banden på Sporet" med efterfølgende middag og debat med forfatter Christian Monggaard.

Om filmen

Spillefilm 1975
Varighed: 1 t. 41 min.
Instruktør: Erik Balling
Producer: Bo Christensen

Prismen og Øens Spisested fejrer 50-året med filmforedrag ved bogaktuelle Christian Monggaard. Først vises filmen Olsen banden på sporet, der delvist er optaget i Holmbladskvarteret. Dernæst er der fælles middag og snak om filmen med Monggaard.
Filmene om Olsen Banden har en unik position i Danmark. De indtager både første-, anden- og tredjepladsen over de bedst sælgende danske biograffilm nogensinde. Den 11. oktober 1968 brød den småborgerlige forbrydertrio med Egon Olsen i spidsen for første gang ind i landets biografer og stjal biografgængernes hjerter.
Fascinationen af og fornøjelsen ved Olsen Banden er lige så stor i dag, som den var dengang, og filmene har stadig sjove og skarpe ting at sige om Danmark og danskerne.

Christian Monggaard fortæller

Christian Monggaard fører os tilbage til begyndelsen, hvor Erik Balling og Henning Bahs udviklede filmserien og dens univers og figurer over en øl og en god frokost på en bistro i Paris.
I løbet af foredraget fortæller han om de satiriske, samfundskritiske undertoner, kommer med en masse kuriositeter omkring filmene – ikke mindst hvad de tre bandemedlemmer oprindeligt skulle have heddet – og præsenterer hidtil ukendte manuskriptudkast. 

Christian Monggaard er filmredaktør og anmelder ved Dagbladet Information. Han har udover den nye bog om Olsen Banden udgivet biografier om Wikke & Rasmussen (2006), Erik Balling (2011) og Ib Tardini (2015) og bøger med film- og tv-quiz. Bogen Drømmen om Hollywood (sammen med Jacob Wendt Jensen) handler om de mange danske filmfolk, der gennem de seneste 100 år har søgt lykken i den amerikanske film- og tv-industri.

Pris

Pris: 200 kr. ink. film, debat og lækker middag på restaurant Øens Spisested.