Dinner & Fiction: Charmøren

24 maj

Dato

24.05.2018, 18:00 til 22:00
Drama/thrillerfilm med besøg af instruktør Milad Alami

Om filmen

2017 ‧ Dramafilm/Thrillerfilm ‧ 1 t 40 m
Instruktør: Milad Alami
Producer: Stinna Lissen

Filmen er et psykologisk drama om iranske Esmail, der desperat prøver at finde en dansk kæreste, så han kan blive i landet. I takt med at tiden løber ud, forelsker Esmail sig uventet i en ung kvinde, og hans fortid indhenter ham.

Ved verdenspremieren på San Sebastian Filmfestivalen vandt filmen en pris uddelt af Fedeora, en organisation af uafhængige filmkritikere fra Europa og middelhavslandene. Ved Warszawa Filmfestivalen vandt filmen hovedprisen i sektionen for instruktørers første og anden spillefilm, mens den i Chicago modtog andenprisen The Silver Hugo i det tilsvarende program for nye instruktørnavne.

Om instruktøren

Milad Alami er født i Iran og opvokset i Sverige, og fra 2007 bosat i Danmark. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2011. Alami har instrueret kortfilmene "Mini" (2014) og "Mommy" (2015), sidstnævnte vinder af en Robert for bedste kortfilm. Han var den ene af to instruktører på kortfilmen "Void" (2014), der havde premiere i Directors' Fortnight i Cannes. "Charmøren" er Alami's første spillefilm, støttet af Det Danske Filminstituts talentprogram New Danish Screen. 

Pris

200 kr. ink. appetizers, film, debat og lækker middag på restaurant Øens Spisested.