Fejlmeddelelse

  • Filen kunne ikke oprettes.
  • Filen kunne ikke oprettes.

Koncert med Lysdal, Falgren & Bruland

20 mar

Dato

20.03.2020, 20:00
100kr
Kom og bliv draget ind i en univers af mange inspirerende musikalske landskaber med nogle af landets bedste musikere.

Både Jens Lysdal og Bjarke Falgren bliver ofte nævnt som nogle af de fremmeste på deres instrumenter i Skandinavien. Derudover er JL én af landets store personlige sangere og komponister.

Begge musikere har - drevet af deres umættelige musikalske nysgerrighed - været vidt omkring i det musikalske (og geografiske) landskab og dét har givet dem en erfaring og en reference-rigdom der er ud over det sædvanlige herhjemme. Genre-mæssigt minder Lysdals musik måske mest om det svenske band Bo Kaspers Orkester – på den måde at “musikalske kasser” ikke er noget han heller bekymrer sig om. Han skifter frit og ubesværet fra roots til vals og videre til pop, alt efter hvad sangen og historien nu har bedst af og koncerterne er derfor velartikulerede rejser gennem mange inspirerende musikalske landskaber. At de sammen har optrådt både på Skanderborg Festivalen, Tønder og Stockholm- og Copenhagen Jazzfestival siger også en del om deres bredde. De har spillet sammen siden 2001 og har opnået et nærmest telepatisk sammenspil, hvor de hele tiden udfordrer og inspirerer hinanden og hvor to koncerter aldrig lyder ens. For at kunne gøre dét kræver det at man, dels mestrer sit instrument, dels har en stor åbenhed overfor musikken og situationen og en blind tillid til nuet og sin medspiller. Og når man befinder sig på dét musikalske niveau som denne trio gør, kommer der altid unik og vedkommende musik ud af det.

Om musikerne

Jens Lysdal (vok., guit.) har siden han album-debuterede i 1995 med “A matter of time” blevet overøst med gyldne anmeldelser og hans sange været nomineret til både amerikansk Grammy og til “Bedste folk-album” i Tyskland. Han indspiller med nogle af klodens bedste musikere og har turneret i store dele af verden.

Bjarke Falgren (violin, mandolin) kaldtes af Danmarks største violin-stjerne Svend Asmussen for: “The hardest swinging fiddler since Stuff Smith”, men er genremæssigt helt sin egen hvor han konstant udfordrer den gængse opfattelse af hvad en violin kan levere både spillemæssigt og udstyrsmæssigt. Han har modtaget flere DMA-priser, Svend Asmussen-prisen og for nylig Næstveds Kulturpris for sin unikke musikalitet og personlighed. De er begge medstiftere af det banebrydende ensemble Små Oaser - "Filmmusik til virkeligheden".

Jon Bruland (bas) tilhører også den absolutte top på den danske musikscene og har også dannet musikalsk parløb med Lysdal igennem mange år. Han har bl.a. stået bag artister som Anne Linnet, Poul Krebs, Dr. Hook, Det Brune Punktum, Kaspar Winding, Alberte, Burning Red Ivanhoe m.fl.

Hvor

Koncerten foregår inde i Kultursalen, hvor der er stole til publikum.

Pris

100kr pr. person

Anmeldelser om Lysdal

“Great Dane i Texas “ -"Virtuos guitarist... vedkommende sangskriver... Knopfler elegance... vibrerende á la Tom Waits" JYLLANDS-POSTEN

"En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og countryalbum" GAFFA

"Dette kunne blive Lysdal's internationale gennembrud. For EASY HEART er intet mindre end et pragt-album. Lysdal er først og fremmest en vanvittigt god guitarist - han hører til blandt de ti bedste i Skandinavien. HEAVEN (Holland)

“Lysdal er i en klasse for sig. Begavede danske tekster pakket ind i sjælfuld, amerikansk singer-songwriter-tradition fås ikke bedre end med ham. Udover sangenes individuelle kvaliteter lagde jeg også mærke til med hvilken lethed, musikerne gik ind i sangene og tilførte deres personlighed; det var ikke bare Lysdal med backing. En ubetinget fornøjelse!" JAZZ SPECIAL (Live-anmeldelse)

“En finger-picking mester. Man kan høre og føle hvordan teknisk kunnen på et instrument – gennem følelser – bliver transformeret til en musikalsk oplevelse” CONCERTO – (Østrig)

“Et virtuost og sammenspillet band der bare ikke kunne undertrykke spilleglæde, overskud og legesyge, en række magiske musikalske passager hvor bandet nærmest forvandlede sig til én organisme” GAFFA (Live-anmeldelse)

“Tilhængere af fænomenal slide-guitar spil, må også høre instrumentalnummeret “Sliding” der har atmosfære som selveste Ry Cooder” WASSER-PRAWDA (Tyskland)

"Dansk perfektionist á la Clapton, Knopfler og Cale" - "It Happens To Me Sometimes" ville gøre Knopfler misundelig" - "Alt er arrangeret ned til den mindste detalje, men alligevel lever livsglæden og eftertænksomheden i hver en forførende detalje". B.T. 

Anmeldelser om Bjarke Falgren

Falgren spiller med en fanden i voldsk attitude, en stor lyd og med bid i strøget som minder om Stuff Smiths’, men Falgrens musikalitet går dybere. Politiken

Der er magi i luften når Falgren spiller og der er ingen tvivl om at han med sit skarpt svingende spil placerer sig i kongerækken af danske violinister. Berlingske

Falgrens kompetence i musikkens sprog er uden grænser. Hans præcision og hans spektakulære, forførende og lyriske spil gør at det er svært at finde passende dækkende superlativer Kieler nachrichten (Tyskland)

“Falgren er en meget kompetent musiker, som vrider følelser ud af instrumentet man ikke havde troet muligt” Österlen Magasinet (Sverige)