På Kanten af Sundbyerne - Cykeltur X Frokost

02 jun

Dato

02.06.2018, 10:00 til 14:00
Gratis
En tur på kanten af Sundbyerne både geografisk, arkitektonisk og socialt set.

På Kanten af Sundbyerne - ”Vi er dem, de andre ikke må lege med!”

Københavns baghave, Losseplads og Lorte Ø. Amager har altid stået i skyggen af København og er blevet brugt og misbrugt. Amager og i særdeleshed Sundbyøster og Sundbyvester (Sundbyerne) har leveret krop og sjæl til Københavns skyggesider. Det er lige fra etablering af rettersted (Ama´r Halshug) til etablering af Kuleren og Kloakpumpestation med udmunding i Øresund (i mange år kaldet Pløresund, da pumpestationen udledte kloakkernes indhold ubearbejdet i Øresund), store lossepladser samt placering af stærkt forurenende og ildelugtende industrivirksomheder. Sundbyerne lå blandt andet i den rigtige retning i forhold til vindretningen.

Det forsømte og misrygtede Amager er i den grad ved at vokse ud af fortidens skygger med Metro, Amager Strandpark, plejeplaner for Amager Fælled, Islands Brygge som hot spot for ungdommen om sommeren, fabelagtig arkitektur og nye bykvarterer der skyder op.

Vi vil tage Jer på en tur på Kanten af Sundbyerne. En tur som bogstavelig talt bevæger sig i kanten af sundbyerne både geografisk, arkitektonisk og socialt set. Vi vil se, høre og føle noget af det skæve Amager, som vi engang var berømte og berygtet for. Med den fart udviklingen tager, så er det måske sidste chance for at opleve charmen ved den skæve side af livet i skyggen af København, der pirrer til nysgerrighed og fordybelse på sin egen finurlige måde - inden det hele bliver en velfriseret bomaskine uden overraskelser.

Turen

Cykelturen starter kl. 10 ved slusebroens lille slusebygning og slutter ved Prismen.

Kl. 13 afslutter vi turen hos Yngve i Øens Spisested i Prismen med frokost, hvor man kan købe smørrebrød a' la carte.

Det er en god idé, hvis man selv tager drikkevare og frugt med til turen..

Tilmelding

Man dukker bare op ved opsamlingssted.

Tilmelding er dog nødvendig, hvis du skal spise frokost på Øens Spisested. Tilmeldingsfristen er søndag d. 27/05 på mail mail@oeensspisested.dk. Oplys venligst antal personer.