Fejlmeddelelse

  • Filen kunne ikke oprettes.
  • Filen kunne ikke oprettes.

Stof til samtale: Anders Gadegaard om tro mod poltik

04 mar

Dato

04.03.2020, 18:00 til 21:00
165kr
Kom til gæsteoplæg kombineret med middag, debat og samvær

Vi præsenterer i samarbejde med Øens Spisested et nyt kulturkoncept i Prismen: ”Stof til samtale – samfundsrelevant gæsteoplæg X middag X debat”.
Det består af en række arrangementer, hvor du får mulighed for at kombinere en middag med et gæsteoplæg, der berører aspekter indenfor blandt andet aktuelle samfundsemner, politik, eksistens og tro. Vi ønsker at give vores gæster en oplevelse, der kan give indsigt, viden, refleksion, en madoplevelse og ikke mindst socialt samvær og debat. Med andre ord er der lagt op til mentaltræning i det nye år.

Program

Kl. 18: Dørene åbner.
Kl. 18.15: Oplæg v. Domprovst Anders Gadegaard.
Kl. 19.30: Middag.

Pris

165 kr. inkl. velkomstsnack, middag og oplæg.

Om oplægget

Tro mod politik.
Straks tænker de fleste: Ja, tro står i modsætning til politik.
I politik skal man ikke tro, men vide. Religionen handler om evigheden, politik om denne verden.
Jeg vil i oplægget hævde det modsatte, nemlig at god politik behøver tro. Troen bidrager med etiske værdier som grundlag for en politisk holdningsdannelse.
Jeg vil give eksempler på en række etiske værdier, som udspringer af kristendommen, og som har gavnet den politiske udvikling i Danmark, men som er truet i dag.
Hvad var eksempelvis det danske samfund uden forestillingen om næstekærlighed?
Jeg vil hævde, at den politiske samtale i Danmark lider under for meget spin og for lidt holdning. Og at der er behov for, at vi alle viser os ”tro mod det politiske”.

Om Anders Gadegaard

Anders Gadegaard (f. 1952) er præstesøn og teolog, og har blandt andet været gymnasielærer i religion på Ingrid Jespersens skole (1974-80). Han har siden 1998 været Domprovst i Vor Frue Kirke samt formand for Danske Kirkers Råd (2007-16).
I 2019 udgav han bogen ’Tro Mod Politik’.